intensieve taaltraining

Dompel je onder in een intensief Taalbad

Een vreemde taal leren. We hebben er allemaal mee te maken gehad. Of we het nu wilden of niet; Engels, Duits en Frans waren, en zijn in veel gevallen nog steeds, verplichte kost op de middelbare school. Want die kennis kon ‘later’ nog wel eens goed van pas komen. Dus heeft ook u waarschijnlijk urenlang woordjes gestampt om uiteindelijk dat eindexamen te halen. Maar wat is er, nu ‘later’ toch echt is aangebroken, nog van die kennis over?


Oefening baart kunst

Dit hangt sterk af van welk pad u na de middelbare school bewandeld heeft, en welke rol de vreemde taal daarin wel of niet gespeeld heeft. Heeft u tijdens uw studietijd bijvoorbeeld in het buitenland stage gelopen waarbij de vreemde taal een belangrijke rol speelde? Werkt u in een internationale omgeving of heeft u mensen in uw directe kennissen- en vriendenkring met wie u de vreemde taal regelmatig spreekt?

Zo ja, dan is de kans groot dat u de geleerde taalvaardigheden nog steeds beheerst of heeft verbeterd. Zo niet, dan is er waarschijnlijk veel weggezakt en is er weinig van de taalvaardigheid over. “Is taalverlies het spiegelbeeld van taalverwerving?”, deze vraag stelde taalkundige Roman Jakobson zich al in 1941. Zoals met veel zaken geldt hier het principe van oefening baart kunst. Herhalen, herhalen en regelmatig geconfronteerd worden met de vreemde taal zorgt ervoor dat u uw kennis vergroot en up to date blijft.


Zakelijk gebruik


Heeft u de taal echter ook in zakelijke situaties nodig? Dan zal u waarschijnlijk merken dat uw school Engels, Duits of Frans nog wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Met uw tot nu toe opgedane kennis kunt u waarschijnlijk redelijk uit de voeten in informele situaties, waar u zich enige (grammaticale) fouten nog kunt veroorloven. Bij een zakelijke presentatie, of zelfs al een simpele mail naar uw internationale contacten, is dit echter een ander verhaal. Dan kan een op het eerste gezicht onschuldig taalfoutje opeens grote gevolgen hebben en leiden tot imagoschade. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw organisatie.


Taalbad bij Elycio’s Summer School


Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarom heeft Elycio Talen haar Summer School weer geopend, waar u in zeer korte tijd uw taalvaardigheid doelgericht naar een hoger niveau brengt. U volgt een intensief Taalbad waarbij u helemaal ondergedompeld wordt in de zakelijke taal en cultuur. Onder begeleiding van onze ervaren trainers, verbetert u uw taalvaardigheid aan de hand van voorbeelden uit uw dagelijkse werkomgeving. U krijgt training in het juiste vakjargon, de zakelijke gebruiken en gewoontes en werkt aan het vergroten van uw zakelijke woordenschat. Zo bent u in korte tijd optimaal voorbereid om nog meer rendement te halen uit uw internationale contacten.


Zomerse korting


Onze Summer School is geopend tot en met 31 augustus 2017. Tot die tijd profiteert u ook van een zomerse korting van 30% op een intensief Taalbad!


Deel dit bericht

Leave a Comment