Succesvol inburgeren bij Talen Twente middels een erkende methode

Waarom een inburgeringscursus bij Talen Twente?

 • Hoge slagingspercentages
 • Blik op Werk keurmerk
 • Negen locaties in Nederland
 • Praktijkgerichte trainingen
 • Leren door te doen in de praktijk
 • Gekwalificeerde trainers met veel ervaring

DIRECT INSCHRIJVENONLINE CONTACTFORMULIER
CEDEO-beoordeling taaltraining
 

Informatiepakket aanvragenSuccesvol inburgeren bij Talen Twente


Talen Twente, onderdeel van Elycio Talen, heeft bewezen een zeer succesvol inburgeringsprogramma te kunnen bieden. Dat blijkt wel uit onze slagingspercentages van 2018, die ver boven het landelijk gemiddelde liggen:


Laagopgeleiden: 73% Landelijk: 63%
Gemiddeld opgeleiden: 93% Landelijk: 72%
Hoogopgeleiden: 99% Landelijk: 69%

Kies uit negen inburgeringslocaties in Nederland
Elycio Talen biedt inburgeringscursussen op haar vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Enschede, Geertruidenberg, Papendrecht, Rijswijk, Woudrichem, Zeist en Zevenbergen.


Onze methode

Talen Twente heeft een doelgerichte aanpak ontwikkeld die is gericht op het halen van het inburgeringsexamen. De methode is gebaseerd op technieken uit zakelijke taaltrainingen en op de gecombineerde kennis en ervaring uit eerder uitgevoerde inburgeringstrajecten. Hetgeen onze methode succesvol maakt is een hoge mate van actiegerichtheid. Alles draait om meedoen en oefenen in de praktijk.


Bij Talen Twente leer je door te doen
Onze deelnemers leren door te doen. Daarom spreken wij ook over deelnemers in plaats van cursisten en trainers in plaats van docenten. Wij zijn ervan overtuigd dat deelnemers het meest effectief leren door actief te participeren en heel veel te oefenen. We vinden het dan ook belangrijker dat deelnemers het Nederlands onder de knie krijgen en niet dat ze leren waarom de taal is zoals ze is. Het doorlopend toepassen van de taal is bewezen effectiever dan de grammatica ervan te behandelen. Het gaat er tenslotte om dat de boodschap overkomt en begrepen wordt.

Een goede basis en veel zelfvertrouwen
Onze methode is zeer gericht op de praktijk en draait volledig om interactie met de docent en ook met de andere deelnemers. In het eerste deel van een inburgeringscursus kiezen wij ervoor om alleen intensief aan de taalvaardigheid van de deelnemer te werken. Pas daarna wordt een eventuele duale component geïntroduceerd. Zo beschikt de deelnemer direct over een goede basis voor het vervolg van de cursus en is de kans op het succesvol doorlopen van het traject vergroot dankzij de toegenomen taalvaardigheid en het verbeterde zelfvertrouwen.

Onze inburgeringslocaties


Amsterdam
Entrada 131-134
1114 AA Amsterdam
Tel.: 020 416 0788

Arnhem
IJsselburcht 3 (Gebouw Lorentz)
6825 BS Arnhem
Tel.: 026 361 2843

Talen Twente
Rigtersbleek Zandvoort 10 – 1.33
7521 BE Enschede
Tel.: 053 431 7842

GEERTRUIDENBERG
Vismarktstraat 4a
4931 AZ

NIEUW-LEKKERLAND
Raadhuisplein 1
2957 RK

Papendrecht
Poldermolen 4
3352 TH Papendrecht
Tel.: 078 644 9770

Rijswijk
De Bruyn Kopsstraat 15G
2288 EC Rijswijk
Tel.: 070 399 2471

WOUDRICHEM
’t Rond 2
4285 DE

Zeist
Laan van Vollenhove 3273
3706 AS Zeist
Tel.: 030 267 7700

ZEVENBERGEN
De Witte Arend 2
4761JA

Ontdek onze website voor inburgering!


Lees ervaringen van inburgeraars:

” Het is uniek om te zien hoe behulpzaam mensen zijn in Nederland. Dat maakt het hier een fijn land om te wonen en werken. “Isaac Yemani, inburgeraar bij Elycio Talen

Veel soorten werk- en trainingsvormen


Er wordt vervolgens met een veelheid aan trainingsvormen gewerkt, om de sessies afwisselend, interactief en relevant voor de deelnemer te laten zijn.

Talen Twente biedt veel verschillende trainingsvormen om de lessen gevarieerd, interactief en relevant voor de deelnemers te houden:

Enkele voorbeelden van trainingsvormen:

 • rollenspelen;
  (o.a. telefonisch inwinnen van informatie over een vacature, sollicitatiegesprekken)
 • presentaties;
 • spreekbeurten;
 • voorleesopdrachten;
 • groepsopdrachten;
 • individuele opdrachten;
 • relevante huiswerkopdrachten en het bespreken ervan:
 • onderwerpen behorende bij KNM/ONA;
 • Verdere voorbereidingen voor het inburgeringsexamen.

Elke inburgeringscursus is maatwerk

Wat Talen Twente onderscheidt van veel andere aanbieders is dat wij in alle gevallen een inburgeringstraining op maat bieden. De taaltrainingen worden volledig op het instapniveau, leerdoelstellingen en de leerstijlen van de deelnemer afgestemd. We houden dan ook rekening met inburgeraars die gedeeltelijk inburgeringsplichting zijn of een vrijstelling voor taal hebben.

 

Direct in de praktijk aan de slag


Wat de deelnemers in de ochtend leren kunnen ze in de middag in de praktijk toepassen. Andere belangrijke kenmerken van onze methode zijn:

 • Praktijkgerichte oefeningen die een grote verscheidenheid aan situaties weerspiegelen;
 • Gericht op de zelfredzaamheid van de deelnemer, zowel in zakelijke als sociale omgang;
 • Woordenschat en uitspraak;
 • Non-verbale communicatie en intonatie.

Om de kennisoverdracht naar de deelnemer zo optimaal mogelijk te laten verlopen is een aantal didactische technieken rond het gebruik van kleuren, vormen en gebaren ontwikkeld. Op deze wijze leert een deelnemer snel de basisstructuur van de Nederlandse grammatica toe te passen.

Daarnaast wordt een deelnemer zodra hij of zij de trainingslocatie betreedt geacht vanaf dat moment uitsluitend de Nederlandse taal te gebruiken. Door het Nederlands niet alleen als doeltaal maar ook als instructietaal te gebruiken, wordt het leerproces verder versneld.

 
 

Aanmelden voor een inburgeringscursus?


U kunt zich via het contactformulier op deze website eenvoudig inschrijven voor een inburgeringscursus. Heeft u eerst vragen? Neemt u dan gerust contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van Talen Twente of Elycio Talen.


DIRECT INSCHRIJVEN